Yüksek tünel tipi fide üretim seralarımızda çelik ve tohumdan fide üretimi yapılmaktadır.
Ayrıca süs ve peyzaj bitkileri, zeytin vb. türlerde de fide üretimi yapılmaktadır.
Üretilen fidelerin bir kısmı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından kent peyzajında değerlendirilmektedir.
Arıcılıkta nektar verimi yüksek olan lavanta, kekik, adaçayı gibi tıbbi aromatik türlerin fideleri de Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi arazilerinde dikimi yapılmaktadır.
Yetiştirmenin yolu yetişmekten geçiyor. Yetiştirmek, yaşatmaktır. Yetişen insan yetiştirmeyi de öğreniyor; sorumluluk duygusuyla bunu vazife biliyor, yaşatmak için elinden gelen her türlü gayreti, yardımı karşılık beklemeksizin sarf ediyor.
Etkinliğin ikinci günü Prof.Dr. Ayten Altıntaş, Prof.Dr. Yüksel Kan, Prof.Dr. Murat Kartal ve BAÇEM uzmanlarının rehberliğinde Kazdağları’nda Botanik Gezisi yapılmış, Kaz Dağlarında doğal olarak yetişen tıbbi ve aromatik bitkiler tanıtılmıştır.
27 Kasım 2018’de başlayıp 9 gün boyunca devam eden 72 saat süreli tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği kursumuzdan 147 kursiyer 7 Aralık 2018 tarihinde yapılan törenle MEB onaylı sertifikaları takdim edilerek mezun olmuştur.
Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM) üçüncüsü düzenlenecek olan Uygulamalı ve MEB Sertifikalı Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu, BAÇEM, Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ve BALMEK (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) iş birliği ile organize edilmektedir.